Hoe werkt de basisdia? | Verzendstappen

Hoe werkt de basisdia?

Als u uw basisdia kiest in de dia-optie, werkt deze op een specifieke manier. Het diamodel volgt het ontwerp van uw eigen basisdia. U kunt uw basisdia vinden in de volgende stappen.

Stap 1: Zoek de hoofddia in PowerPoint

Als je powerpoint geopend hebt, ga dan naar bekijken. Dit tabblad vind je in het PowerPoint-menu aan de linkerkant van het tabblad ''Hij;['' (afbeelding onder in de menubalk)

Stap 2: Klik op Diamodel

Nu u het menu 'Beeld' voor u heeft, klikt u op het pictogram 'Slide Master'. Deze vindt u in de sectie Masterweergaven van uw weergavemenu. (Zie GIF hieronder)

Stap 3: Slide Master-informatie

Zoals u kunt zien, is de hoofddia gemakkelijk te vinden. Daaronder zitten alle andere dia's. Het is mogelijk om meerdere basisdia's in één presentatie te hebben. Dit komt omdat er meerdere sjablonen zijn. Elke dia met hetzelfde sjabloon hoort bij die ene basisdia. De vraag heeft de hoofddia-indeling die eronder staat.

Stap 4: Ontwerp wijzigen in Slide Master

U kunt dit ook wijzigen vanuit de basisdia zelf, als u weet welke de basisdia is. Dit kan gedaan worden zonder naar het menu te gaan.