Hoe worden de scores berekend bij het spelen van een quiz? | Verzendstappen

Hoe worden de scores berekend bij het spelen van een quiz?

Dit artikel schetst de concepten en methoden om te bepalen hoeveel punten een deelnemer krijgt bij het beantwoorden van een quizvraag en hoe de quizscores in het algemeen worden berekend.

 

Kernconcepten/beslissingen

  1. Het minimumaantal punten dat wordt toegekend voor het correct beantwoorden van een vraag is 500 of 1000.
  2. Deelnemers krijgen bonuspunten op basis van hoe snel ze een vraag beantwoorden.
  3. Deelnemers krijgen bonuspunten op basis van het aantal vragen dat zij correct beantwoorden
  4. De persoon met de meeste juiste antwoorden moet altijd meer punten behalen dan snellere kiezers met minder goede antwoorden.

 

Bonus punten

Per quiz kunnen alle deelnemers maximaal 499 bonuspunten ontvangen. Waarom 499? Het huidige toegestane aantal punten voor een quizvraag is 500/1000. Om het kernconcept te behouden waarbij de persoon met de meest correcte antwoorden het hoogste aantal punten krijgt, moet dit minder zijn dan het minimaal ontvangen aantal punten per vraag.

Deze waarde is momenteel hardgecodeerd. Als we dit zouden baseren op het gemiddelde aantal punten per quiz, zou de situatie kunnen optreden dat de snelste kiezer meer punten zou kunnen behalen dan de persoon met de meeste correcte vragen (timingvoorbeeld hieronder).

Er zijn twee soorten bonuspunten: punten voor het snel beantwoorden en punten voor het correct beantwoorden van meerdere vragen achter elkaar. Het maximale aantal bonuspunten per quiz wordt in tweeën gedeeld, naar boven afgerond. Omdat streaks echter pas worden geactiveerd bij de tweede correct beantwoorde vraag, is de werkelijke waarde relevant voor het aantal vragen.

  1. maxQuizBonusPunten = 499
  2. maxQuizStreakPoints = (maxQuizBonusPoints * 0,5)/ (quizQuestionCount - 1)
  3. maxQuizTimingPoints = (maxQuizBonusPunten * 0,5)

Streepje bonuspunten

Een deelnemer heeft een streak als hij minimaal twee vragen achter elkaar goed heeft beantwoord. Hoe hoger een streak, hoe meer punten de deelnemer ontvangt. Na 5 juiste antwoorden ontvangt de deelnemer geen punten meer omdat hij meer antwoorden op rij juist heeft, hij ontvangt alleen het maximale aantal streak-punten dat per vraag wordt toegekend. Het exacte aantal punten voor een streak is afhankelijk van het aantal vragen. Hieronder volgt een voorbeeld van het aantal streak-punten dat wordt toegekend:

Een quiz heeft 10 vragen, het maximale aantal bonusstreakpunten is (maxQuizStreakPoints / quizQuestionCount) = 25. Omdat we dit bedrag verhogen op basis van het aantal juiste antwoorden (tot een maximum van 5), wordt dit aantal gedeeld door 5 en vermenigvuldigd met het aantal streaks. Hier is een voorbeeld:

Een deelnemer heeft 6 antwoorden op rij goed:

  1. Eerste vraag → (25 / 5 * 1) = 5
  2. Tweede vraag → (25) / 5 * 2) = 10
  3. Derde vraag → (25 / 5 * 3) = 15
  4. Vierde vraag → (25 / 5 * 4) = 20
  5. Vijfde vraag →(25 / 5 * 5) = 25
  6. ​Zesde vraag → (25 / 5 * 5) = 25 (maximaal 5)

 

Ze zouden (5 + 10 + 15 + 20 + 25 + 25) = 100 bonuspunten ontvangen.

Nadat een deelnemer een antwoord onjuist heeft beantwoord, verliest hij zijn streak totdat hij weer twee of meer goede antwoorden op rij heeft.

 

Timingbonuspunten

Net als bij de streak-punten is het aantal bonustimingpunten dat een deelnemer kan ontvangen relevant voor het aantal vragen.

Volgens hetzelfde voorbeeld als hierboven, als een quiz 10 vragen heeft, ligt het maximale aantal bonustimingpunten dat per vraag wordt toegekend tussen 0 en (maxQuizTimingPoints/ quizQuestionCount) = 25.

 

Hieronder volgt een voorbeeld van een randgeval waarbij de persoon met het meeste aantal juiste antwoorden altijd meer punten zal behalen dan een deelnemer die sneller stemt.

 

Deelnemer A heeft 10/10 vragen goed, maar heeft voor elke vraag op de laatst mogelijke seconde gestemd

Deelnemer B heeft 9/10 vragen juist, maar stemt meteen bij het openen van de stemming, waardoor hij voor elke vraag het maximale aantal bonustimingpunten krijgt.


Deelnemer A ontvangt 5250 punten voor het juist beantwoorden van elk antwoord en het behalen van een reeks van 10.

Deelnemer B ontvangt 4950 punten voor het juist beantwoorden van alle vragen, op één na, en ontvangt bonuspunten voor timing en het behalen van een reeks van 9.

 

Door de opgelegde limiet is het voor een deelnemer met een snelle reactietijd onmogelijk om meer punten te behalen dan een langzamere deelnemer met meer antwoorden correct is.



    • Related Articles

    • PowerPoint crasht bij het starten van de diavoorstelling

      Na een update van Microsoft is het sinds medio 2023 mogelijk dat PowerPoint crasht bij het starten van de slideshow. Dit komt omdat we geen toegang hebben tot bepaalde bestanden. %AppData%\Sendsteps\addincharts %localappdata%\sendsteps\x86 ...
    • Uitloggen bij de PowerPoint-invoegtoepassing?

      Hoe log ik uit bij de PowerPoint-invoegtoepassing? Stap 1: Klik op de uitlogknop Klik op de knop Uitloggen in de menubalk van Sendsteps. Stap 2: Selecteer ja Klik op Ja om er zeker van te zijn dat u bent uitgelogd. Je bent nu uitgelogd, dit is je ...
    • Hoe maak je een vraag aan?

      Hoe u een vraag toevoegt in de PowerPoint-invoegtoepassing Om een vraag toe te voegen, klikt u op ''Vraag toevoegen'' in de linkerhoek van uw scherm. De beschikbare vragen die we hebben in PowerPoint zijn; Quiz Meerkeuze Punten vraag 100% gestapelde ...
    • Hoe werkt de basisdia?

      Als u uw basisdia kiest in de dia-optie, werkt deze op een specifieke manier. Het diamodel volgt het ontwerp van uw eigen basisdia. U kunt uw basisdia vinden in de volgende stappen. Stap 1: Zoek de hoofddia in PowerPoint Als je powerpoint geopend ...
    • Verschil tussen het volgen van mijn basisdia en de standaarddia?

      De basisdia is een sjabloon van uw standaardpresentatie. De standaardinstelling van Sendsteps is Sendsteps of een branded-lay-out. Lees meer over basisdia in dit artikel; Hoe werkt de basisdia ?