Verbeterde beveiligingsupdate: eenmalige code-inlog met ingang van 1 november 2024

Verbeterde beveiligingsupdate: eenmalige code-inlog met ingang van 1 november 2024

Bij Sendsteps geven we prioriteit aan de veiligheid van uw account en de integriteit van uw gegevens. Als onderdeel van ons streven om het hoogste beveiligingsniveau te bieden, implementeren we een nieuwe inlogmethode die van kracht wordt op 1 september 2024. Vanaf deze datum kunt u alleen nog inloggen met een eenmalige code die rechtstreeks wordt verzonden naar uw e-mailinbox. Traditioneel inloggen met een wachtwoord zal niet langer nodig zijn of ondersteund worden.

Waarom de verandering?

De verschuiving naar eenmalige codeauthenticatie is bedoeld om de veiligheid te vergroten door ervoor te zorgen dat alleen de persoon met toegang tot uw e-mailinbox kan inloggen op uw Sendsteps-account. Deze methode vermindert het risico op ongeautoriseerde toegang aanzienlijk en sluit aan bij de nieuwste beveiligingsrichtlijnen en best practices. Als een ISO27001-gecertificeerde organisatie die voldoet aan de AVG, streven wij ernaar de hoogste normen op het gebied van gegevensbescherming en -beveiliging te handhaven.

Hoe het werkt

1. Ontvang een eenmalige code : Wanneer u probeert in te loggen, wordt er een unieke eenmalige code naar uw geregistreerde e-mailadres verzonden.
  2. Voer de code in : Voer eenvoudig de ontvangen code in op de inlogpagina om toegang te krijgen tot uw account.
  3. Ingelogd blijven : Eenmaal ingelogd, blijft u ingelogd totdat u ervoor kiest om handmatig uit te loggen. Als uw bedrijf aanvullende beveiligingsprotocollen heeft, zoals automatisch uitloggen, zijn deze ook van toepassing.

Voordelen van eenmalige codeauthenticatie

• Verbeterde beveiliging : Door de noodzaak van een wachtwoord te elimineren, elimineren we de mogelijkheid van wachtwoordgerelateerde inbreuken op de beveiliging.
  • Gebruikersgemak : het is niet nodig om complexe wachtwoorden te onthouden of deze regelmatig te wijzigen. Toegang is net zo eenvoudig als het controleren van uw e-mail.
  • Naleving van beveiligingsnormen : deze methode sluit aan bij de huidige beveiligingsnormen en best practices en zorgt ervoor dat Sendsteps een veilig platform blijft voor alle gebruikers. Onze inzet voor ISO27001-certificering en naleving van de AVG garandeert dat we strikte gegevensbeschermings- en beveiligingsprotocollen volgen.

Verhoogde AVG-naleving

De introductie van eenmalige code-authenticatie verbetert onze naleving van de AVG verder door ervoor te zorgen dat persoonlijke gegevens beter worden beschermd. Deze methode vermindert het risico op wachtwoordgerelateerde datalekken, die kunnen leiden tot ongeoorloofde toegang tot persoonlijke informatie. Door de toegang te koppelen aan een code voor eenmalig gebruik die naar uw geverifieerde e-mailadres wordt verzonden, zorgen we ervoor dat alleen de beoogde ontvanger toegang heeft tot het account, waardoor het risico op ongeautoriseerde toegang tot gegevens wordt geminimaliseerd en de bescherming van persoonlijke gegevens wordt verbeterd in overeenstemming met de AVG-vereisten.

Verbeterde ISO27001-naleving

De nieuwe eenmalige code-authenticatie sluit ook beter aan bij de ISO27001-normen, die zich richten op informatiebeveiligingsbeheer. ISO27001 benadrukt de noodzaak van robuuste toegangscontrolemaatregelen en de bescherming van informatiemiddelen tegen ongeoorloofde toegang. Door eenmalige codes te implementeren verbeteren we onze toegangscontrolemechanismen, waardoor we ervoor zorgen dat alleen geautoriseerde personen toegang hebben tot gevoelige informatie. Deze methode ondersteunt verschillende belangrijke aspecten van ISO27001, waaronder:

• Toegangscontrole : Verbetering van de controle over wie toegang heeft tot specifieke informatie en bronnen.
  • Informatiebeveiliging : Biedt betere bescherming tegen ongeoorloofde toegang en potentiële inbreuken.
  • Gebruikersauthenticatie : ervoor zorgen dat gebruikers op de juiste manier worden geverifieerd voordat ze toegang krijgen tot systemen en gegevens.

Single Sign-On (SSO)-integratie

Voor bedrijven die Single Sign-On (SSO) gebruiken, zal de transitie naadloos verlopen. Als uw organisatie SSO met Sendsteps heeft geïntegreerd, kunt u blijven inloggen met het e-mailadres en wachtwoord van uw bedrijf. Voor SSO-gebruikers is de eenmalige code niet vereist.

Voorbereiden op de verandering

Om de overgang soepel te laten verlopen, verzoeken wij u vóór 1 september 2024 de volgende stappen te ondernemen:

• E-mailtoegang verifiëren : Zorg ervoor dat u toegang heeft tot de e-mailinbox die aan uw Sendsteps-account is gekoppeld. Zonder toegang tot deze inbox kunt u de eenmalige code niet ontvangen en dus ook niet inloggen.
  • SSO inschakelen : Als uw bedrijf SSO gebruikt, zorg er dan voor dat dit is geactiveerd, zodat alle gebruikers kunnen inloggen met hun bedrijfse-mailadres en wachtwoord.

Overgangsperiode

Tot 1 september 2024 kunt u nog inloggen met uw huidige wachtwoord. Na deze datum wordt inloggen met een wachtwoord volledig uitgeschakeld ten gunste van de veiligere eenmalige codemethode. Wij raden u aan zich dienovereenkomstig voor te bereiden om verstoringen van de toegang te voorkomen.

Conclusie

We zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe inlogmethode een veiligere en gestroomlijndere ervaring voor al onze gebruikers zal bieden. Bedankt voor uw begrip en medewerking bij het implementeren van deze belangrijke beveiligingsverbeteringen. Als ISO27001-gecertificeerde en AVG-conforme dienst nemen wij uw beveiliging serieus en streven we ernaar om aan de hoogste normen te voldoen.

Voor vragen of verdere hulp kunt u contact opnemen met ons ondersteuningsteam.

Blijf veilig met Sendsteps!