Wat zijn de Technische specificaties Sendsteps add-in?

Uitleg voor de systeembeheerder
Vragen over de Sendsteps add-in

De Sendsteps add-in is een tool die u hier kunt downloaden: https://web.sendsteps.com/download/add-in Het is een extra tabblad in Microsoft PowerPoint waarmee u vragen aan uw PowerPoint-presentatie kunt toevoegen, openen en/of sluiten. Het publiek kan via internet op deze vragen reageren en/of een bericht sturen   SMS om te stemmen op de vragen in de presentatie. Deze stemmen worden direct verwerkt en weergegeven in je eigen slides. Om reacties naar uw computer te laten komen, moet u verbonden zijn met internet. Om de technische specificaties van de add-in te begrijpen, hebben we enkele veelgestelde vragen beantwoord.

1) Beschrijf hoe de software (technisch) werkt en welke onderliggende technologieën worden gebruikt?
De software bestaat uit twee componenten: de PowerPoint add-in en het servergedeelte. De PowerPoint-invoegtoepassing is een COM-invoegtoepassing, speciaal geschreven voor PowerPoint. De PowerPoint-invoegtoepassing moet op een computer zijn geïnstalleerd om ermee te kunnen werken. Het servergedeelte zorgt ervoor dat het publiek reageert via de responswebsite en/of een sms en dat de resultaten in de PowerPoint-add-in komen. Daarnaast is er web.sendsteps.com waar u de resultaten kunt bekijken en de instellingen kunt aanpassen.

2) Welke impact heeft de add-in op ons netwerk en wat is de belasting voor uw internet?

Het systeem is ontworpen met zo min mogelijk netwerkverkeer in gedachten. De impact van dit verkeer op uw internetverbinding zal minimaal zijn.

3) Welke protocollen en poorten gebruikt het pakket?

Alle communicatiesoftware bevindt zich op het standaard https-verkeer van onze server (poort 443).

4) Wat hebben de gebruikers nodig om gebruik te kunnen maken van de software?

Systeemvereisten: Windows-besturingssysteem (Windows 10 of hoger) met PowerPoint ( 2016 of nieuwer). Er is geen aanvullende software vereist .

5) Heeft u een proefversie die we kunnen testen?

De Sendsteps add-in vind je op onze website na het aanmaken van een (gratis) account. Dit is de standaardinvoegtoepassing die iedereen gebruikt. Een account nodig? Klik hier: https://www.sendsteps.com/en/signup/

Snel overzicht van de netwerkspecificaties voor de Sendsteps add-in

Dit document beschrijft alle netwerkspecificaties voor de huidige Sendsteps add-in en gerelateerde applicaties en sites. Momenteel zijn er twee producten:

1. Sendsteps -invoegtoepassing

2. Reactiewebsite (sendsteps.me van uw eigen merksite)

1. De Sendsteps -invoegtoepassing

De Sendsteps -invoegtoepassing vereist een internetverbinding om goed te kunnen functioneren. Al het netwerkverkeer is standaard https-verkeer dat wordt verzonden naar en ontvangen van één adres: plugin.sendsteps.com ( Als u een bedrijfslicentie met een eigen server heeft, zal dit verschillen. Neem voor meer informatie contact op met Support @ support@sendsteps . com ).

De add-in vereist niet veel bandbreedte, maar er is wel een stabiele verbinding vereist . Daarom raden wij u aan uw computer via een bekabelde verbinding met internet te verbinden.

De belangrijke informatie wat betreft de invoegtoepassing:

• Adres: plugin.sendsteps.com (poort 443).

• Maximale bandbreedte is: ±10 kB/s totaal (5 kB/s omhoog en 5 kB/s omlaag).

• Een stabiele verbinding is belangrijk.

2. De responswebsite

De responswebsite is een kleine website die is geoptimaliseerd voor gebruik op mobiele telefoons en met mobiele netwerken. Het vereist dus niet veel bandbreedte, hoewel de belasting van uw internetverbinding wel toeneemt afhankelijk van de grootte van het publiek.

De belangrijke informatie wat betreft de website:

• Websiteadres: sendsteps.me   ( poort 443). Of uw eigen adres met Branded/Corporate/Enterprise licentie.

• Maximale bandbreedte is: ±150 bytes/s per telefoon.

Voer de Sendsteps- installatie uit vanaf de opdrachtregel

Deze informatie heeft betrekking op het werk van systeembeheerders en netwerkoperators. Met deze informatie kunt u de Sendsteps -software op afstand beheren in een netwerk met computers waarop Sendsteps is geïnstalleerd. Dus als het te technisch is: dat klopt :) Stuur het gerust door naar je collega's van IT of je collega die verantwoordelijk is voor het computernetwerk binnen jouw organisatie. De Sendsteps- installatie kan vanaf de opdrachtregel worden uitgevoerd. Deze functionaliteit kan worden gebruikt om installaties te automatiseren of om de Sendsteps- specifieke parameters te gebruiken. Alle instellingen voor de setup kunnen via verschillende parameters worden opgegeven . Voorbeeld van een opdrachtregel: C:\Temp\Sendsteps-1.15.3.2.setup.exe /SILENT /LOG

Algemene setup-parameters:

/SILENT, /VERYSILENT Instrueert Setup om stil of zeer stil te zijn. Wanneer de installatie stil is, worden de wizard en het achtergrondvenster niet weergegeven, maar het voortgangsvenster van de installatie wel. Wanneer een installatie erg stil is, wordt dit voortgangsvenster van de installatie niet weergegeven. Al het andere is normaal, dus er worden bijvoorbeeld foutmeldingen tijdens de installatie weergegeven.

/DIR="x:\ mapnaam " Overschrijft de standaard mapnaam die wordt gebruikt als installatiebestemming (standaard is: 'C:\Program Files\ Sendsteps '). Er moet een volledig gekwalificeerde padnaam worden opgegeven.

/LOG Zorgt ervoor dat Setup een logbestand aanmaakt in de TEMP-directory van de gebruiker, met details over de bestandsinstallatie en de acties die zijn ondernomen tijdens het installatieproces. Dit kan een nuttig hulpmiddel zijn bij het opsporen van fouten. Als u bijvoorbeeld vermoedt dat een bestand niet wordt vervangen terwijl u denkt dat dit wel zou moeten gebeuren (of andersom), vertelt het logbestand u of het bestand werkelijk is overgeslagen en waarom. Het logbestand wordt aangemaakt met een unieke naam op basis van de huidige datum. (Het zal bestaande bestanden niet overschrijven of eraan toevoegen.) De informatie in het logbestand is technisch van aard en daarom niet bedoeld om begrijpelijk te zijn voor eindgebruikers. Het is ook niet ontworpen om machinaal te kunnen parseren ; het formaat van het bestand kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

/LOG="bestandsnaam" Hetzelfde als /LOG, behalve dat u hiermee een vast pad/bestandsnaam kunt opgeven die u voor het logbestand wilt gebruiken. Als er al een bestand met de opgegeven naam bestaat, wordt dit overschreven. Als het bestand niet kan worden gemaakt, wordt de installatie afgebroken met een foutmelding.