Hoe genereer ik een quiz met Sendsteps AI?

*Gebruik de tool met voorzichtigheid en controleer altijd de gegenereerde inhoud.

Hier is een korte handleiding voor het gebruik van onze AI-tool. Volg de onderstaande stappen:

Stap 1: Zoek de Sendsteps.ai-prompt

Ga naar de Sendsteps Web-app en zoek de Sendsteps AI-prompt zoals hieronder weergegeven:

Stap 2: Voer onderwerp of tekst in

Voer een onderwerp in waar de presentatie over moet gaan. U kunt ook een klein stukje tekst over een specifiek onderwerp invoeren. Druk daarna op enter of druk op de gele pijl aan de rechterkant.

Bijvoorbeeld: snoep

Stap 3: Sendsteps.ai-editor

Zodra u het onderwerp correct heeft ingevoerd, komt u in de Sendsteps.ai Editor terecht. In deze editor kunt u uw onderwerp opnieuw bewerken en krijgt u de mogelijkheid om maximaal 3.000 tekens aan context toe te voegen. Hoe duidelijker de context, hoe beter de AI weet waar de quiz over zou moeten gaan.

Als u tevreden bent met uw onderwerp/context, klikt u op 'Volgende'.

Bijvoorbeeld: ik heb context toegevoegd aan mijn onderwerp

Stap 4: Selecteer uw taal

Selecteer de gewenste taal door op het vervolgkeuzemenu "Selecteer een taal" te klikken. Op dit moment hebben we meer dan 85 ondersteunde talen. Eenmaal geselecteerd, klikt u op 'Volgende'.

Voorbeeld:

Stap 5: Selecteer uw doelgroep

De volgende stap is het selecteren van het publiek waarvoor de presentatie bedoeld is. Door aan te geven wie de doelgroep is, weet de AI voor welk niveau deze bedoeld is. Eenmaal geselecteerd, klikt u op 'Volgende'.

Bijvoorbeeld: ik ben docent en mijn doelgroep zijn mijn studenten

Stap 6: Kies een titel voor je quiz

De laatste stap is het kiezen van een passende titel. Selecteer een van de gegenereerde titels of klik op 'Schrijf in plaats daarvan uw eigen titel', gemarkeerd in het blauw, om uw eigen titels te gebruiken. Als u niet tevreden bent met de gegeven titels, kunt u altijd klikken op meer genereren in de rechterbovenhoek. Als u tevreden bent met uw keuze, klikt u op 'Maak mijn presentatie'.

Stap 7: Lengte en quizgeneratie

Als alles goed is gedaan, zou je het volgende moeten zien, hier kun je selecteren hoe lang je de quiz wilt hebben. Nadat je hebt besloten, klik je op 'Maak mijn quiz'. Er verschijnt een pop-up. Wacht tot de quiz is gegenereerd. Eenmaal voltooid, wordt u automatisch naar uw gloednieuwe quiz geleid.

Voorbeeld: laadscherm tijdens het genereren

Stap 8: Inspecteer uw quiz

Je hebt met succes je eigen Sendsteps-quiz gegenereerd!

We raden u ten zeerste aan om alle dia's te controleren of de informatie correct is. Gebruik de sendsteps.ai-functie als hulpmiddel, niet als oplossing.

We hebben ook enkele notities gemaakt die u onder sommige dia's kunt vinden. Deze kunnen worden gebruikt om u verder te helpen bij het presenteren van uw quiz.

Meer artikelen over Sendsteps.ai: