Hoe maak je een vraag-en-antwoordvraag? | Verzendstappen

Hoe maak je een vraag-en-antwoordvraag?

web applicatie

Alle informatie met betrekking tot de vraag- en antwoordvraag die in de webapp wordt gebruikt

Hoe u een vraag-en-antwoordvraag toevoegt in de webapp

Wat zijn de instellingen voor vraag en antwoord in de webapp

Laat vragen vooraf toe
Deze optie is alleen beschikbaar voor het vraagtype Q&A. Deze optie is standaard ingeschakeld en geeft de deelnemers een antwoord op uw vraag voordat de dia verschijnt.
Maximaal aantal reacties per deelnemer
Hiermee kunt u zelf kiezen hoe vaak een deelnemer op uw vraag mag reageren.
Hoe verander ik de maximale reacties?
Bij deze optie kunt u kiezen hoeveel berichten er op uw presentatiescherm worden getoond. Als u de standaardinstelling aanhoudt, ziet het er zo uit. (Oranje pijl geeft aan waar u de optie kunt vinden)

Verander instelling
Als u deze instelling wilt wijzigen, kunt u kiezen tussen 1-5 weergegeven berichten, waarbij 1 het minimum is en 5 het maximum. De onderstaande gif laat zien hoe het eruit zou zien als je het zou veranderen in vijf.

In welke setting kunnen deelnemers stemmen op de reacties van anderen?
Met deze optie kunnen mensen stemmen op een antwoord van andere deelnemers. Dit is standaard ingeschakeld in Vraag en antwoord.

Bekijk de reacties
Met deze optie kunt u het antwoord selecteren dat op het scherm wordt weergegeven. Indien geactiveerd, toont het een URL waar u terecht kunt om de reactie te modereren (alleen mogelijk als de Sendsteps-presentatie is gestart).

PowerPoint-invoegtoepassing

Alle informatie over Q&A die gebruikt kan worden in de Sendsteps PowerPoint add-in

Een vraag-en-antwoordvraag toevoegen in PowerPoint

U kunt een vraag-en-antwoordvraag toevoegen door linksboven in uw scherm op ''Vraag toevoegen'' te klikken. Nadat u hierop heeft geklikt, verschijnt er een venster met de verschillende vraagtypen. Selecteer het vraag-en-antwoordpictogram. Dit icoontje vind je op de derde van links in de tweede rij.

Wat zijn de vraag- en antwoordinstellingen voor de PowerPoint-invoegtoepassing?

Beheer het aantal berichten dat iemand kan verzenden
De eerste optie in een woordwolk wordt direct getoond als je de vraag selecteert. Met deze optie kunt u het aantal berichten selecteren dat iemand kan verzenden. De standaard is onbeperkt, maar u kunt voor die dia kiezen tussen 1-100 berichten.

Als je andere mogelijke opties wilt beheren, ga dan naar het optiemenu van de woordwolk.

Klik hier als u niet weet hoe u het optiemenu kunt vinden.

Waar kan ik vraagopties vinden?

Geef een berichtenteller weer
Hiermee kunt u in een dia laten zien hoeveel berichten er zijn verzonden. Dit kan worden in- en uitgeschakeld. Standaard staat deze aan.
Toon de deelnemersteller op de dia
Laat zien hoeveel mensen deelnemen aan de diavoorstelling. Standaard staat deze aan..

Het publiek kan reageren

De afbeelding hierboven toont de opties die je kunt selecteren wanneer je publiek kan reageren. Standaard staat 'Alleen zolang deze berichtdia wordt weergegeven' aan.

Wat is een vraag- en antwoordtype?

Q&A betekent Vraag & Antwoord, dit betekent dat er een periode is waarin de presentator de vraag van het publiek beantwoordt. Hoe u dit in uw Sendsteps kunt gebruiken, is door een back-upvraag op te stellen. Welke vraag denk je dat de mensen zullen stellen en hoe ze op jouw antwoord zouden reageren? Door deze methode heb je al een antwoord klaar op de meest voorkomende vraag. Natuurlijk zullen er een aantal vragen zijn die je van tevoren niet kunt voorspellen. Het vraagtype is een zeer belangrijke troef voor uw presentatie, omdat het het publiek het gevoel geeft dat ze bij uw presentatie worden betrokken. Door erbij betrokken te worden, hebben ze het gevoel dat er ook naar hen geluisterd wordt. Ook helpt de Q&A je om erachter te komen of het publiek alles begrijpt of meer behoefte heeft aan informatie over bepaalde onderwerpen.