Hoe maak je een Word Cloud-vraag? | Verzendstappen

Hoe maak je een Word Cloud-vraag?

web applicatie

In deze paragraaf bespreken we alles over het woordwolkvraagtype waarbij gebruik wordt gemaakt van de webapp.

Hoe u een Word Cloud in de webapp maakt

Je kunt een woordwolk toevoegen door op de knop +Dia toevoegen in de linkerhoek van je scherm te klikken, deze knop is paars. Hierna verschijnt er een venster met 8 vraagopties. Selecteer het woordwolkpictogram om een woordwolk toe te voegen. Het icoon is een wolk en vind je op de eerste rij, de tweede van links.



Wat zijn de verschillende instellingen voor Word Cloud?

Wat is ''bekijk de reacties''?
Met deze optie kunt u het antwoord selecteren dat op het scherm wordt weergegeven. Indien geactiveerd, toont het een URL waar u terecht kunt om de reactie te modereren (alleen mogelijk als de Sendsteps-presentatie is gestart).


Wat is de instelling ‘Deelnemers kunnen stemmen op reacties van anderen’?
Met deze optie kunnen mensen stemmen op een antwoord van andere deelnemers. Dit is standaard ingeschakeld in Vraag en antwoord.

Wat is ''maximaal aantal reacties per deelnemer''?
Met deze instelling kun je selecteren hoeveel antwoorden mensen kunnen insturen. Bij deze vraag is de standaardinstelling onbeperkt. Wil je echt weten wat mensen denken of wil je algemeen weten hoe je collega’s over een bepaald onderwerp denken, dan raden wij aan om deze op 1 te zetten. 


PowerPoint-invoegtoepassing

In deze paragraaf gaan we alles bespreken over het woordwolkvraagtype waarbij gebruik wordt gemaakt van de Sendsteps PowerPoint add-in.

Hoe u een Word Cloud in PowerPoint maakt

U kunt een woordwolkvraag toevoegen door op het icoontje ''Vraag toevoegen'' in de linkerhoek te klikken. Nadat u op dit pictogram hebt geklikt, selecteert u het woordwolkpictogram. Dit icoontje is een wolkje dat in de tweede rij te vinden is. Het pictogram wordt tweede van links geplaatst.

Wat zijn de doelgroepinstellingen in PowerPoint voor Word Cloud?

Beheer het aantal berichten dat iemand kan verzenden
De eerste optie in een woordwolk wordt direct getoond als je de vraag selecteert. Met deze optie kunt u het aantal berichten selecteren dat iemand kan verzenden. De standaard is onbeperkt, maar u kunt voor die dia kiezen tussen 1-100 berichten.


Als je andere mogelijke opties wilt beheren, ga dan naar het optiemenu van de woordwolk.
Klik hier als u niet weet hoe u het optiemenu kunt vinden.

Waar kan ik vraagopties vinden?


Geef een berichtenteller weer
Hiermee kunt u in een dia laten zien hoeveel berichten er zijn verzonden. Dit kan worden in- en uitgeschakeld. Standaard staat deze aan.
Toon de deelnemersteller op de dia
Laat zien hoeveel mensen deelnemen aan de diavoorstelling. Standaard staat deze aan.

Het publiek kan reageren

De afbeelding hierboven toont de opties die je kunt selecteren wanneer je publiek kan reageren. Standaard staat 'Alleen zolang deze berichtdia wordt weergegeven' aan.




Wat is een Word Cloud-vraagtype?

De woordwolk is een verzameling tags die op het scherm wordt weergegeven. De meest gebruikte woorden (tags) zijn de grootste en de minst gebruikte woorden zijn de kleinste. De woordwolk geeft u een visuele weergave van wat de mensen denken of wat ze zeggen. Je kunt de vraag het beste gebruiken met een antwoord dat met één woord kan worden ingevuld. Wij van Sendsteps ondersteunen ook de zinsversie van de Word-cloud. Wilt u weten hoe dit werkt, lees dan


Andere vraagtypen





    • Related Articles

    • Hoe maak je een open vraag?

      web applicatie In deze paragraaf bespreken we alles over het open vraagtype waarbij gebruik wordt gemaakt van de webapp. Hoe maak je een open vraag aan in Sendsteps? U kunt in de webapp een open vraagtype toevoegen door op de knop +Dia toevoegen te ...
    • Hoe maak je een vraag-en-antwoordvraag?

      web applicatie Alle informatie met betrekking tot de vraag- en antwoordvraag die in de webapp wordt gebruikt Hoe u een vraag-en-antwoordvraag toevoegt in de webapp Wat zijn de instellingen voor vraag en antwoord in de webapp Laat vragen vooraf toe ...
    • Hoe maak je een meerkeuzevraag?

      Web applicatie In deze paragraaf bespreken we alles over het open vraagtype waarbij gebruik wordt gemaakt van de webapp. Hoe maak ik een meerkeuzevraag in de webapp? U kunt een meerkeuzevraag aanmaken in de webapp door linksonder op ''+Dia ...
    • Hoe maak je een quiz?

      Alle informatie over het maken van een quiz in PowerPoint & Web App PowerPoint-invoegtoepassing Alle informatie over quiz die gebruikt kan worden in de Sendsteps PowerPoint add-in. Hoe maak je een quiz in PowerPoint? Welk type vragen kunt u gebruiken ...
    • Hoe maak ik een Puntenvraag aan in de Web App?

      Alle informatie met betrekking tot de puntenvraag die in de webapp wordt gebruikt. Hoe u een puntenvraag maakt in de webapp Wat zijn de instellingen voor Puntenvragen in Web App Resultaten weergeven als U kunt resultaten weergeven in cijfers of in ...