Hoe maak je een quiz? | Verzendstappen

Hoe maak je een quiz?

Alle informatie over het maken van een quiz in PowerPoint & Web App

PowerPoint-invoegtoepassing

Alle informatie over quiz die gebruikt kan worden in de Sendsteps PowerPoint add-in.

Hoe maak je een quiz in PowerPoint?

Welk type vragen kunt u gebruiken met het type Quiz?

In de webapp hebben we een aantal inspirerende vragen die je kunt gebruiken als format voor je quizvraag. We raden u aan de quiz te gebruiken als gespreksaanzet of om een snelle test te doen.

Wat zijn de weergaveopties voor Quiz?

Hoe wil je stemmen weergeven?
Met deze optie kunt u de stemmen in procenten of in cijfers weergeven. Het is standaard ingesteld op percentage.

Geef een stemmenteller weer op de dia
Hierop wordt weergegeven hoeveel mensen op de dia zelf hebben gestemd terwijl de vraag wordt gesteld of de antwoorden worden weergegeven. Het staat standaard aan.

Geef een deelnemersteller weer op de dia
Laat zien hoeveel mensen deelnemen aan de diavoorstelling. Het staat standaard aan.

Pas een limiet voor de stemtijd toe van … seconden
Met deze optie kunt u selecteren hoeveel seconden iemand heeft om de quizvraag te beantwoorden. De standaard staat op 20 en is uit te zetten, waardoor je alle tijd van de wereld hebt.

Wat zijn de publieksopties voor Quiz?

Wanneer is stemmen mogelijk?
Met deze optie kunt u kiezen wanneer het publiek kan stemmen. Het publiek kan stemmen wanneer de dia wordt weergegeven (de antwoordopties) en wanneer het resultaat wordt getoond (na het onthullen van het antwoord). De eerste optie is standaard ingeschakeld.

Hoe vaak kan een deelnemer stemmen
Activeer deze instelling niet. Een quiz moet gespeeld worden met slechts 1 optie om te kiezen, omdat er maar 1 juist antwoord is.

Mijn publiek moet hun stem kunnen bewerken:
Deze optie stuurt u door naar het dashboard in de webbrowser waar u kunt activeren dat de deelnemers hun stem/antwoord kunnen bewerken. De optie is standaard uitgeschakeld.

Muziek instellingen

Wilt u muziek toevoegen aan uw presentatie? Eenvoudig! Er zijn drie opties waaruit u kunt kiezen:
  1. Troostende beat
  2. Spannende quiz
  3. Speelse quiz
Om meer te lezen over deze instelling, ga naar: Hoe kan ik de muziekoptie wijzigen? ?

web applicatie

Een quiz maken in de webapp

Wat zijn de quizinstellingen in de webapp?

Wat zijn punten voor het juiste antwoord?

Met deze instelling kunt u kiezen hoeveel punten er worden toegekend voor het juiste antwoord. Voor elk juist antwoord kunt u kiezen tussen 500 of 1000 punten.

deze optie is alleen mogelijk voor het quizvraagtype
Wat is de scorebordinstelling?
Met deze instelling kunt u het scorebord weergeven nadat de dia voorbij is. Deze optie staat standaard aan en is alleen voor het vraagtype quiz

Wat zijn de showresultaten als setting?

Hiermee kunt u het antwoordresultaat weergeven als % of getallen. Het % wordt berekend als totaal aantal kiezers/stem voor optie x 100%.

Hoe voeg ik een timer toe?

U kunt een tijdslimiet selecteren, zodat u kunt kiezen hoe lang deelnemers mogen stemmen. Deze optie is altijd ingeschakeld voor quizvragen. Voor de andere stijlen is dit uitgeschakeld.

Wat zijn de instellingen voor Quiz in Web App?

De instellingen die bij de quiz horen, vind je aan de rechterkant van je scherm. Als u de instellingen niet kunt vinden, lees dan Waar kan ik de vraaginstellingen vinden?

Hoe verander ik de sjabloondia?
Het is mogelijk om de sjabloondia in de webapp te wijzigen. Als je de gratis versie hebt, kun je drie kleuren selecteren en voor de andere versie heb je alle kleuren beschikbaar. Als u uw bedrijfsbranding wilt, lees dan
Hoe verander ik de sjabloonstijl?

Wat is een quiz?

Je kunt de quiz voor vrijwel alles gebruiken, of het nu voor een pauze is, een grensoverleg of een toetsvraag over een onderwerp naar keuze. Met de quizvraag kunt u snel de kennis van uw deelnemers testen. Met de informatie die je uit een quiz haalt, kun je analyseren of de deelnemers vooruitgang boeken en begrijpen waar je het over hebt. Het kan ook op een leuke manier worden gebruikt om het stressniveau van deelnemers los te laten of even een adempauze te nemen tussen alle informatie die tijdens uw presentatie wordt gegeven. In dit artikel gaan wij uitleggen hoe je de quizvraag kunt gebruiken en welke opties er bij de quizvraag horen.