Hoe maak je een meerkeuzevraag? | Verzendstappen

Hoe maak je een meerkeuzevraag?

Web applicatie

In deze paragraaf bespreken we alles over het open vraagtype waarbij gebruik wordt gemaakt van de webapp.

Hoe maak ik een meerkeuzevraag in de webapp?

U kunt een meerkeuzevraag aanmaken in de webapp door linksonder op ''+Dia toevoegen'' te klikken. Dit is een paarse knop die je kunt vinden bij het aanmaken van een Sendsteps. Wanneer u op deze knop klikt, verschijnt er een klein venster. De eerste vraag die u kunt selecteren is de meerkeuzevraag. Klik op het icoontje om de vraag te selecteren

Wat zijn de instellingen voor meerkeuze in de webapp?
De instellingen die bij Meerkeuzevragen horen vindt u aan de rechterkant van uw scherm. Als u de instellingen niet kunt vinden, lees dan Waar kan ik de vraaginstellingen vinden?

Hoe verander ik de sjabloondia?
Het is mogelijk om de sjabloondia in de webapp te wijzigen. Als je de gratis versie hebt, kun je drie kleuren selecteren en voor de andere versie heb je alle kleuren beschikbaar. Als u uw bedrijfsbranding wilt, lees dan Hoe verander ik de sjabloonstijl?

Wat is de instelling 'resultaten weergeven'?

Hiermee kunt u het antwoordresultaat weergeven als een percentage of een getal. Het percentage wordt berekend als totaal aantal kiezers/stem voor optie x 100%.

Wat zijn maximale stemmen? (per deelnemer)

Hiermee kunt u kiezen hoe vaak iemand op deze vraag kan stemmen.

Hoe voeg ik een timer toe?

U kunt een tijdslimiet selecteren, zodat u kunt kiezen hoe lang deelnemers mogen stemmen. Deze optie is altijd ingeschakeld voor quizvragen. Voor de andere stijlen is dit uitgeschakeld.

Als je andere instellingen wilt wijzigen, maar je kunt deze niet vinden, kijk dan eens bij Waar kan ik mijn algemene instellingen vinden?

PowerPoint-invoegtoepassing

In deze paragraaf gaan we alles bespreken over het open vraagtype waarbij gebruik wordt gemaakt van de Sendsteps PowerPoint add-in.

Hoe u een meerkeuzevraag maakt in PowerPoint

Om de vraag aan uw PowerPoint-presentatie toe te voegen, klikt u op het pictogram ''Vraag toevoegen'' aan de linkerkant van uw verzendstappenmenu. Als u de Sendsteps-tool niet kunt vinden, lees dan Hoe vindt u de Sendsteps-tool?

Wat zijn de instellingen voor het type meerkeuzevraag?

Wanneer is stemmen mogelijk?
Met deze optie kunt u kiezen wanneer het publiek kan stemmen. Het publiek kan stemmen wanneer de dia wordt getoond (de antwoordopties) en wanneer het resultaat wordt getoond (na het onthullen van wat het antwoord was). De eerste optie is standaard ingeschakeld.

Hoe vaak kan een deelnemer stemmen

Indien ingeschakeld, heeft u de mogelijkheid om te wijzigen hoe vaak iemand kan stemmen. Indien uitgeschakeld kan er slechts 1 stem per deelnemer zijn. Dit is ook de standaardinstelling voor deze optie

100% gestapelde balk

Wanneer deze optie is ingeschakeld, toont de resultaatbalk het resultaat op basis van stemmen gedeeld door het aantal deelnemers. Als het uitstaat, is het gebaseerd op stemmen gedeeld door het totale aantal stemmen. Het verschil is dat wanneer ingeschakeld, ook de niet-stemmers worden meegeteld voor het percentage. Het is standaard uitgeschakeld .

Mijn publiek moet hun stem kunnen bewerken:

Deze optie stuurt u naar het dashboard in de webbrowser waar u de deelnemers de mogelijkheid kunt geven hun stem/antwoord te bewerken. De optie is standaard uitgeschakeld.

Wat zijn de weergaveopties voor Multiple Choice?

Hoe wil je stemmen weergeven?

Met deze optie kunt u de stemmen in % of getallen weergeven. Het is standaard ingesteld op percentage.

Geef een stemmenteller weer op de dia

Hierbij wordt weergegeven hoeveel mensen op de dia zelf hebben gestemd terwijl de vraag wordt gesteld of de antwoorden worden getoond. Het staat standaard aan.

Geef een deelnemersteller weer op de dia

Laat zien hoeveel mensen deelnemen aan de diavoorstelling. Het staat standaard aan.

Pas een limiet voor de stemtijd toe van … seconden

Met deze optie kunt u selecteren hoeveel seconden iemand heeft om de quizvraag te beantwoorden. De standaard staat op 20 en is uit te zetten, waardoor je alle tijd van de wereld hebt.

Muziek instellingen.

Wilt u muziek toevoegen aan uw presentatie? Eenvoudig! Er zijn drie opties waaruit u kunt kiezen:
  1. Troostende beat
  2. Spannende quiz
  3. Speelse quiz
Om meer te lezen over deze instelling, ga naar: Hoe kan ik de muziekoptie wijzigen?

Dia ontwerp

Uw dia-ontwerp zit standaard op de basisdia van Sendsteps. Als u een bedrijfslicentie heeft, is dit ontwerp standaard ingeschakeld. Als u uw dia-ontwerp wilt wijzigen, hebben we er een heel artikel over geschreven. Ga naar het artikel Wat is de dia-ontwerpoptie?

Wat zijn de quizvragenopties voor meerkeuzevragen?

Klik hier als je wilt weten hoe je in PowerPoint naar het optiemenu komt.

Geef het scorebord na deze vraag weer

Deze optie zorgt ervoor dat je na deze vraag het scorebord toont inclusief de top vijf van alle deelnemers. De weergavefunctie is in de standaardmodus altijd uitgeschakeld en we raden aan om dit 1-3 keer op deze manier in uw presentatie te doen, afhankelijk van het aantal vragen.

Wanneer ingeschakeld, wordt de bel groen.

Correcte score

Correcte score is een optie waarbij u voor elke vraag kunt kiezen tussen 0, 500 of 1000 punten. De standaardscore is 500. U moet de lijn verplaatsen om te selecteren welke van de drie gewenste opties u wilt. Als u echter 0 punten selecteert, wordt de quiz niet meegerekend wanneer u de presentatie start.

Wat is een meerkeuzevraagtype?

De meerkeuzevraag heeft veel gemeen met de quizvraag. Het kan echter op een heel andere manier worden gebruikt. Het verschil tussen een meerkeuzevraag en een quizvraag is bijvoorbeeld dat je bij de meerkeuzevraag geen juist antwoord nodig hebt. Het is ook mogelijk om mensen meer dan één keer te laten stemmen, wat wij bij de quiz niet aanraden. Je kunt de kennis van je deelnemers testen met een quizvraag en kijken wat het publiek het meest denkt of voelt met een meerkeuzevraag. U kunt dit gebruiken voor vragen die geen foute antwoorden hebben. U kunt de informatie die u krijgt gebruiken om het bewustzijn van uw publiek te bevestigen.