Hoe maak je een open vraag? | Verzendstappen

Hoe maak je een open vraag?

web applicatie

In deze paragraaf bespreken we alles over het open vraagtype waarbij gebruik wordt gemaakt van de webapp.

Hoe maak je een open vraag aan in Sendsteps?

U kunt in de webapp een open vraagtype toevoegen door op de knop +Dia toevoegen te klikken. Deze knop is paars. Nadat u op deze knop hebt geklikt, selecteert u het open einde-pictogram. Als u al een vraagtype heeft en dit wilt wijzigen naar een open vraag, lees dan: Hoe wijzig ik het vraagtype? Als je niet weet hoe je een vraag moet toevoegen in de webapp, lees dan Hoe maak ik een vraag aan?

Wat zijn de instellingen voor een open vraag in de webapp?

De instellingen die bij open einde horen, vindt u aan de rechterkant van uw scherm. Als u de instellingen niet kunt vinden, lees dan Waar kan ik de vraaginstellingen vinden?

Hoe verander ik de sjabloondia?

Het is mogelijk om de sjabloondia in de webapp te wijzigen. Als je de gratis versie hebt, kun je drie kleuren selecteren en voor de andere versie heb je alle kleuren beschikbaar. Als u uw bedrijfsbranding wilt, lees dan Hoe verander ik de sjabloonstijl?

Wat zijn de verschillende dia-opties voor de open vraagtypen?

Wat is het maximale aantal reacties per deelnemer?

Hiermee kunt u zelf kiezen hoe vaak een deelnemer op uw vraag mag reageren.

Hoe wijzig ik het maximale aantal reacties?

Bij deze optie kunt u kiezen hoeveel berichten er op uw presentatiescherm worden getoond. Als u de standaardinstelling behoudt, ziet het er zo uit. (Oranje pijl geeft aan waar u de optie kunt vinden)

Verander instelling

Als u deze instelling wilt wijzigen, kunt u kiezen tussen 1-5 weergegeven berichten, waarbij 1 het minimum is en 5 het maximum. De GIF hieronder laat zien hoe het eruit zou zien als je het in vijf zou veranderen.

Wat is de instelling ‘deelnemers stemmen op reacties van anderen’?

Met deze optie kunnen mensen stemmen op een antwoord van andere deelnemers. Dit is standaard ingeschakeld in Vraag en antwoord.

Bekijk de reacties

Met deze optie kunt u het antwoord selecteren dat op het scherm wordt weergegeven. Indien geactiveerd, toont het een URL waar u terecht kunt om de reactie te modereren (alleen mogelijk als Sendsteps is gestart).

Als je andere instellingen wilt wijzigen, maar je kunt deze niet vinden, kijk dan eens bij Waar kan ik mijn algemene instellingen vinden?

PowerPoint-invoegtoepassing

In deze paragraaf gaan we alles bespreken over het open vraagtype waarbij gebruik wordt gemaakt van de Sendsteps PowerPoint add-in.

Hoe maak je een open vraag in PowerPoint?

U kunt een open vraag toevoegen in PowerPoint door op het icoontje ''Vraagtype toevoegen'' te klikken. Hierna moet u het open einde-pictogram selecteren om een open vraag aan uw presentatie toe te voegen. Als u het Sendsteps-menu niet kunt vinden, lees dan het artikel: Hoe vindt u de Sendsteps-tool?

Wat zijn de instellingen voor open vragen in PowerPoint?

Er zijn veel instellingen voor het vraagtype Open einde. Om toegang te krijgen tot de instelling, ga naar ''opties'' als je de vraag open hebt of ga naar ''Vraaginstelling bewerken''. Als je de vraaginstellingen niet kunt vinden, lees dan dit artikel: Waar kan ik vraagopties vinden?

Wat zijn de weergaveopties voor Open End?

Beheer het aantal berichten dat iemand kan verzenden

De eerste optie in een woordwolk wordt direct getoond als je de vraag selecteert. Met deze optie kunt u het aantal berichten selecteren dat iemand kan verzenden. De standaard is onbeperkt, maar u kunt voor die dia kiezen tussen 1-100 berichten.

Als je andere mogelijke opties wilt beheren, ga dan naar het optiemenu van de woordwolk.

Klik hier als u niet weet hoe u het optiemenu kunt vinden.

Geef een berichtenteller weer

Hiermee kunt u in een dia laten zien hoeveel berichten er zijn verzonden. Dit kan worden in- en uitgeschakeld. Standaard staat deze aan.

Toon de deelnemersteller op de dia

Laat zien hoeveel mensen deelnemen aan de diavoorstelling. Standaard staat hij aan..

Het publiek kan reageren

De afbeelding hierboven toont de opties die je kunt selecteren wanneer je publiek kan reageren. Standaard staat 'Alleen zolang deze berichtdia wordt weergegeven' aan.

Muziek instellingen.

Wilt u muziek toevoegen aan uw presentatie? Eenvoudig!
Er zijn drie opties waaruit u kunt kiezen:
  1. Troostende beat
  2. Spannende quiz
  3. Speelse quiz
Om meer te lezen over deze instelling, ga naar: Hoe kan ik de muziekoptie wijzigen?

Dia ontwerp

Uw dia-ontwerp is standaard de basisdia van Sendsteps. Als u een bedrijfslicentie heeft, is dit ontwerp standaard ingeschakeld. Als u uw dia-ontwerp wilt wijzigen, hebben we er een heel artikel over geschreven. Ga naar het artikel Wat is de dia-ontwerpoptie?

Wat is een open vraag?

Met open vragen kunt u kwalitatieve antwoorden krijgen, gevuld met informatie van deelnemers. Door dit soort vragen te stellen, geeft u uw deelnemers de mogelijkheid om te antwoorden op welke manier ze maar willen, zonder hen te beperken of te beïnvloeden met vooraf gedefinieerde antwoorden. Met dit soort vragen krijg je antwoorden waar je nog nooit aan had gedacht. Dit geeft je de mogelijkheid om het publiek te laten zien dat je naar hen luistert. Het is geen eenrichtingsgesprek waarbij de spreker praat en de deelnemers luisteren. De beste manier om een open vraag te gebruiken, is door een discussie of brainstorm met uw deelnemers aan te gaan.

Andere vraagtypen